Emanuel márkabemutató

Megoldás a legnagyobb feladatokhoz is
Az Emanuel több, mint 100 éves múltra visszatekintő vállalat, mely olyan különleges emelőberendezéseket gyárt, melyekkel komplett vasúti szerelvény, ipari targonca, vagy nagy méretű fém alkatrész emelhető (amelyeket a gyártás során fel kell emelni és mozgatni kell).
Az általuk kínált lehetőségek széles választékának köszönhetően – az ügyfelek kéréseit figyelembe véve – a termékeik testre szabhatóak. Az Emanuel folyton törekszik, hogy a legjobb anyagokat és legújabb technológiákat használja a legjobb minőségű termék és magas színvonalú szolgáltatás érdekében.
Az Emanuel termékek tesztelése
Valamennyi emelő esetén számos tesztre van szükség annak ellenőrzésére, hogy teljes mértékben megfelelnek-e a szerkezeti számításoknak és az EN 1493 (2010) irányelvben szereplő túlterheléseknek.

Az általuk gyártott kettő darab speciális gépet használják a teszteléshez, melyek leginkább egy hatalmasra nőtt műhelyprésre hasonlítanak. A számítógépes elektronikus vezérlőegység olyan terheléscellából eredő adatokat kezel, amelyek egy speciális szelepekkel és egy változó kapacitású szivattyúval ellátott hidraulikus vezérlőegységgel vannak összekötve. A maximális elérhető terhelés meghaladja a 100 tonnát.

Ezekkel a gépekkel bármelyik típusú oszlopos emelőjüket tesztelhetik, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Minden emelőt az alábbiak szerint vizsgálnak meg:
Dinamikus túlterhelés: az oszlop névleges emelőkapcitásának 15%-ával való túlterhelés a teljes emelési folyamat során.

Statikus túlterhelés: Az emelő maximális teherbírásának 50%-os túlterhelése a lehető legmagasabb pozíciójában legalább egy óra időtartamig.

Az oszlop vizsgálata és maradandó szerkezeti deformálódások keresése.

A dinamikus vizsgálatok során kibocsátott rezgések felmérése.

Az elektromos áramfelvétel vizsgálata a dinamikus teszt során.

Az oszlopra szerelt biztonsági rendszerek működésének vizsgálata: kopásérzékelő, akadályérzékelő, emelőérzékelő, biztonsági elektronika.
Ezek a vizsgálatok teszik lehetővé, hogy a
legjobb minőségű
emelőket állítsák elő a legnehezebb feladatokra is.

Az EMANUEL ISO 9001:2008 minősítéssel rendelkezik, továbbá minden EMANUEL által alkalmazott hegesztő szakember az EN ISO 15609-1 szabvány szerint tanúsított.

Ez a tanúsítás garantálja a magas minőségi előírásokat minden, a műhelyükben hegesztett szerkezet esetén.
A történet
1899 Az EMANUEL céget Torinóban, Olaszországban alapították a "Società Commerciale Giovanni Emanuel & Comp" néven. Kezdetben az egyetlen gyártott berendezésük egy eszterga volt a mezőgazdasági gépek javítására.

1911 A cég az autóiparban is elkezdett dolgozni, és az évek során elkezdte gyártani a berendezéseket, például a kis hidraulikus emelőket az autók karbantartására.

1950 A második világháború után a gyár teljesen újjáépült, miután súlyosan megsérült a háború alatt. A 60-as és 70-es évek során kezdte értékesíteni az emelőberendezéseket, autómosó berendezéseket és kompresszorokat.

1974 Az olajválság idején az EMANUEL-t arra kényszerítették, hogy bezárja a gyárat Torinóban, és a céget Dario Manzini szerezte meg.

1976 A cég átköltözött Bologna városába, ahol új emelőberendezések és autómosók gyártása kezdődött.

1980 Az EMANUEL szakosodott az ipari járművek emelőberendezéseinek gyártására. A cég fő célja a mindig megbízható, kiváló minőségű termékek gyártása lett.

1992 Az EMANUEL volt az első olaszországi vállalat, amely az európai tanúsítványt (CE) megszerezte a mobil emelőoszlopai számára.

1996 Az EMANUEL volt az első olaszországi vállalat, amely megkapta az európai tanúsítványt (CE) az hidraulikus emelőihez.

1998 Az EMANUEL már több mint ezer mobil emelőt értékesített és telepített az olasz piacon.

1999 1999-ben – az alapítás centenáriuma alatt – az EMANUEL elkezdte a vasúti emelőberendezések gyártását és telepítését.

2003 Az Emanuel SRL megerősítette nemzetközi piaci részvételét az USA-ban és Ázsiában.

2009 A cég életében meghatározó lépés volt egy nagy napelemes rendszer telepítése. Az EMANUEL közel 3875 m² napelemfarmmal előállított energiát használta fel, így a gyár teljesen független lett energetikai szempontból és emellett a környezetre sem fejtett ki károsító hatást. A napelemeikkel közel 60 000 kWh keletkezik, melynek köszönhetően elkerülnek kb 30.000 kg CO2 és 35 kg Nox-t légkörbe juttását.

2017 Felavatták az új EMANUEL irodákat Anzola Emilia gyárában. Az 5400 négyzetlábnyi új iroda tanúskodik arról, hogy szeretnének befektetni és javítani a cégnél.
Vonatemelés EMANUEL emelőkkel videó
EMANUEL mobil oszlopos emelők videó
EMANUEL értékesítési térkép
(A cég az alább pirossal jelölt országokba ad el emelőberendezéseket)
Amennyiben felkeltettük érdeklődését az EMANUEL járműemelői iránt, keresse kollégáinkat és kérje árajánlatunkat!
62/499-212
30/942-62-17
70/415-43-07
petitan@petitan.hu